morc_briefing

Finanszírozás: kétharmad!

Három hét telt el a Kispolgár közösségi gyűjtésének elindítása óta. A helyzet jó, és nem reménytelen, sőt: minden bizonnyal lesz gyerekújság, csak az a kérdés, hogy mikor. A – korábban vázolt – 45 milliós előirányzatból jelenleg csaknem pontosan 30 millió van a zsákocskánkban, az összeg kétharmada.

Ehhez jöhetnek még további támogatások különféle donoroktól, akikkel vagy erdei tisztásokon találkozgatunk és titkos jelekkel kommunikálunk, vagy pedig pályázatokat nyújtunk be. Utóbbiakkal remélhetően könnyebb dolgunk lesz már működő újságként, mint most, amikor még lényegében egy szép álommal házalunk, még ha végig is álmodtuk alaposan. De ezeknek a pályázatoknak az átfutási ideje hosszú, részben mert eleve így működnek, meg azért is, mert nyár van, és a döntéshozók kipihenik az egész évi fáradságos felforgatást.

Ettől még eséllyel pályázunk, és a fenntartáshoz szükséges összegen felül befolyó pénzt azonnal a továbbfejlesztésre (konkrétan videós tartalmakra és a játékosításra) fogjuk költeni.

A szűk keresztmetszet továbbra is a projekt ismertsége: néhány ezren látták a honlapot összesen, ezen a fórumon kívül szinte csak a kormánysajtóra számíthattunk az indításban – ehhez képest igazán nincs okunk panaszra. Viszont az itt elérhető közönség már beleadta a magáét a kalapba, ezért természetesen lelassult a folyamat. Folyik az online kampányunk, már szakértő segítséggel és takarékosan, ez nyilván tágítja a kört. De semmilyen hirdetés nem lehet olyan hatásos, mint az organikus terjedés szájról szájra. Az itt előforduló t. olvasók már megtették a magukét, és ezért hálás vagyok. Amit ezen kívül tehetnek, az a megosztás, nemcsak és nem feltétlenül itt a Facebookon, hanem szóban is.

A pénzgyűjtés mellett folyik a szervezés a háttérben és nyilvánosan is: Marabu és Szél Dávid csatlakozása nyilvános, leendő állandó munkatársaimmal egyelőre informálisan tudunk tárgyalni, amíg nem szerződünk. Akkortól az események felgyorsulnak: nekiesünk az enciklopédiának, és full-time gyártjuk a próbacikkeket, hogy a gyerekek elé már kiérlelt koncepcióval álljunk.

Igen kedvező ajánlataink vannak az app fejlesztésére, ez már biztosan nem okoz problémát. A cél látszik a horizonton, ha sikerül befoltozni az utolsó lyukat, akkor az őszi indulás reális, és onnantól csak a tartalom minőségén és a kitartó aprómunkán múlik, hogy a Kispolgár beteljesítse küldetését. Lesz gyerekújság, lesznek újságolvasó gyerekek. Látni fogjuk, ahogy megnő bennük az értelem, és velük felnő Magyarország.

Köszönjük a támogatást, a megosztást, és mindenekelőtt a lelkesedést. Haladunk, hiszen a jelszavunk haza és haladás.